Invigning Laddstation 2312025 Allmän

Laddstation för lastbilar i Gislaved är invigd

2023-12-05 invigdes Gislaveds nya publika laddstation som blir en viktig kugge i regionens infrastruktur för godstransporter.

Laddaren är ytterligare ett steg för att bidra till energiomställningen i samhället, till elektrifieringen i Gislaveds kommun och för Jönköpings län. Stationen erbjuder två supernabbladdare för laddning av två tyngre fordon samtidigt (även elbilar kan anslutas). Gislaved Energi hoppas att etableringen  blir en viktig del för att minska utsläppen från transportsektorn och ge förutsättningar för företag och åkerier att snabbt kunna ladda sina fordon.

Gislaved energi har låtit uppföra laddstationen med hjälp av bidrag från Energimyndighetens satsning för att etablera supersnabbladdare i kommunen. Snabbladdarna erbjuder upp till 400 kW kontinuerlig effekt.

Landshövdingen i Jönköpings län Helena Jonsson höll invigningstal tillsammans med Gislaved Energis VD Hans Brunström och styrelsens ordförande Bengt-Anders Johansson. I talen påtalade alla vikten av att omställningen fortsätter och att elektrifieringen är en viktig del i framtidens utveckling. På plats var också en ellastbil från Västbo transport som premiär laddades.

Helena Jonsson landshövding i Jönköpings län framhävde i sitt tal att platsen är viktig. Det finns många företag i området och flera större vägar som binder samman södra Småland med resten av Sverige. Landshövdingen klippte bandet till laddstationen och förklarade laddstationen invigd.

Invigningen avslutades med trevligt glöggmingel ute i ett fantastiskt vackert vinterlandskap vid laddstationen på Stegvägen i Gislaved.